JAK DOBRAĆ DIETĘ

Według danych GUS (Główny Urząd Statystyczny) ponad 34 % Polaków deklaruje, że ma długotrwałe problemy zdrowotne lub przewlekłe choroby trwające powyżej 6 miesięcy. Co więcej odsetek ten systematycznie rośnie. Z badań wynika, że 36% jest pod stałą opieką lekarza. Niestety dane nie napawają optymizmem…. Oto kilka faktów…

  • Według diabetologów ponad milion z nas ma podwyższonym poziom cukru. Oznacza to, że co czwarty cukrzyk walczy z chorobą, o której nie wie.


  • Lekarze zwracają uwagę, iż około 3 mln dorosłych Polaków nie ma świadomości, że cierpi z powodu nadciśnienia tętniczego, które grozi zawałem serca i udarem mózgu.


  • Co trzeci Polak między 18 a 34 rokiem życia ma zbyt wysoki poziom całkowity cholesterolu i zdecydowana większość o tym nie wie, pozwalając rozwijać się miażdżycy.


Na styl życia decydujący o długości życia składają się przede wszystkim sposób odżywiania, aktywność fizyczna, palenie tytoniu i picie alkoholu.

Pomimo, że większość z nas dobrze ocenia stan swojego zdrowia, zdajemy sobie sprawę, iż dieta mogła by być zdrowsza. Prawie połowa z nas nie je różnorodnych warzyw i owoców. Jest to niepokojące, gdyż według najnowszych zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia to właśnie jarzyny powinny stanowić największą część codziennego menu. 
Jeżeli znalazłeś/znalazłaś się na naszej stronie, to znak, że chcesz zawalczyć o własne zdrowie. Gratulujemy i obiecujemy Ci wsparcie naszego Zespołu!


Tworząc markę MedCatering zależało nam, aby każdy nasz Klient mógł znaleźć zestaw dla siebie. Nasze menu – udowadnia, że dieta może być lekarstwem!


Aktualne tempo życia, duża dawka stresu czy wysoko przetworzona żywność – to wszystko przyczynia się do powstawania alergii pokarmowych, nietolerancji czy chorób autoimmunologicznych. Dlatego nasz catering ma za zadanie wpływać pozytywnie nie tyle na figurę ile na zdrowie naszych Klientów.


Nasza oferta obejmuje 20 programów dietetyczno-medycznych stworzonych z SGGW. Każdy z nich został opracowany na podstawie aktualnej piramidy zdrowego żywienia i aktywności fizycznej oraz zaleceń NCEŻ.
Przed wyborem diety zalecamy konsultację z lekarzem prowadzącym. Specjalnie w tym celu zostały przygotowanie zalecenia w formie. PDF, do pobrania tutaj: zapytaj lekarza

* wkrótce oferta zostanie powiększona o kolejne diety.

Diety w chorobach sercowo-naczyniowych:

Diety w chorobach tarczy:

Diety w chorobach układu pokarmowego:

Diety redukcyjne:

Diety w przypadku nietolerancji i alergii:

Diety w przypadku obniżonej odporności organizmu:

 

Jak wybrać kaloryczność programu dietetyczno-medycznego MedCatering?

W czasach, gdy popularna jest gonitwa za wymarzoną sylwetką a kolejne cateringi dietetyczne oferują niskie kaloryczności swoich zestawów, należy zwrócić uwagę iż w przypadku diet leczniczych wartość odżywcza posiłków, musi być dopasowana do potrzeb organizmu, który zmaga się z chorobą.


Kaloryczność zestawów dietetyczno – leczniczych MedCatering opracowane zostały w następujących wartościach:

  1. Diety w chorobach sercowo-naczyniowych: dostępne kaloryczności to: 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal.
  2. Diety w chorobach tarczy: dostępne w kaloryczności: 1200 kcal, 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal,
  3. Diety w chorobach układu pokarmowego: dostępne kaloryczności to: 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal
  4. Diety Redukcyjne: dostępne kaloryczności to: 1200 kcal, 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal
  5. Diety w przypadku nietolerancji i alergii: dostępne kaloryczności to: 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal
  6. Diety w chorobach układu moczowego: dostępne kaloryczności to: 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal
  7. Diety w przypadku obniżonej odporności organizmu: dostępne kaloryczności to: 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal

Jeżeli masz pytania, wątpliwości dotyczące kaloryczności wybranej przez Ciebie diety, oraz zatwierdzonej przez Twojego lekarza, skontaktuj się z naszym Biurem Obsługi Klienta, bądź bezpośrednio z jednym z naszym Dietetyków MedCatering.